Суд дозволив заочний арешт Медведчука

Суд дозволив заочний арешт Медведчука

18 Березня 2022
1993
18 Березня 2022
18:15

Суд дозволив заочний арешт Медведчука

1993
ДБР просить українців у разі наявної інформації повідомляти про можливе місце перебування Медведчука.
Суд дозволив заочний арешт Медведчука
Суд дозволив заочний арешт Медведчука

У п'ятницю, 18 березня, Личаківський районний суд Львова заочно обрав запобіжний захід нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта.

Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу Генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Медведчука.

Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Місце перебування фігуранта встановлюється.

ДБР просить українців, які перебувають на території держави та за її межами, у разі наявної інформації про можливе місцезнаходження Медведчука негайно повідомляти Бюро на електронну адресу inform.dbr@gmail.com та за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

ЗМІ повідомляли, що підозрюваний у держзраді Медведчук втік зі свого маєтку на початку масштабної агресії Росії проти України. Тоді нардеп офіційно перебував під домашнім арештом, зараз його точне місцезнаходження  невідоме.  

У правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони і відтоді не виходив на зв'язок.

За словами джерел «Української правди» пошуком Медведчука займається спеціальна група, до якої входять співробітники СБУ та Офісу генпрокурора. Оперативно-розшукові заходи проводяться по всій країні, зокрема у західних областях.

Джерела стверджують, що Медведчук перебуває в Україні та може переховуватись в однопартійців.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1993
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 419
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду